http://www.islah.de web sitesi

وجوب الرجوع إلى الكتاب والسنة وخطر التقليد ( تركي )

يبين هذا الكتاب خطورة التقليد، ووجوب الرجوع إلى الكتاب والسنة بفهم سلف الأمة.

Ali Haşşan

Muhammed Şahin

http://www.islah.de web sitesi

Kitap ve Sünnete Dönmenin Gerekliliği

Müslümanlara gerekli olan Allah Teâlâ ve Elçisi Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-'in hükümlerini öğrenip onlara göre yaşamaktır. Müslümanların sancılı hayatları, ancak Allah'ın kitabı ve Elçisi Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-'in sünnetine göre hareket etmekle tedavi edilebilir. Onun içindir ki her müslümanın Kur'an ve Sünnete dönmesi gerekir..

الأحاديث الضعيفة والموضوعة وأثرها السيئ على الأمة ( تركي )

تبين هذه الرسالة أسباب وضع الحديث، أمثلة على الموضوعات، الآثار السيئة للأحاديث الضعيفة والموضوعة، موقف المسلم منها.

Muhammed Nasıruddin el-Elbani

Muhammed Şahin

http://www.islah.de web sitesi

Zayıf ve Uydurma Hadisler ve Bunların Ümmetteki Kötü Etkisi

Bu kitapta, pek çok kimsenin sahih hadis sandıkları oysa ya zayıf ya da uydurma olan hadisleri, asrın muhaddisi Muhammed Nâsıruddin el-Elbânî -Allah ona rahmet etsin- açıklamıştır.

الخطوط العريضة للأسس التي قام عليها دين الشيعة الإمامية الاثنى عشرية ( تركي )

الخطوط العريضة للأسس التي قام عليها دين الشيعة الإمامية الاثنى عشرية : إن الدعوة التي قامت في السنوات الأخيرة للتقريب بين دين الشيعة الإمامية الاثني عشرية، ومخالفيهم من أهل السنة، والزيدية والإباضية، قد لفتت الأنظار إلى دراسة هذا الموضوع، دراسة علمية. وقد قام الكاتب الإسلامي، السيد محب الدين الخطيب بهذه الدراسة من أمهات كتب ...

Muhibbuddin el-Hatib

Muhammed Şahin

http://www.islah.de web sitesi

On İki İmam Şiâ İnancı Temelinin Genel Hatları

Bu kitap, On İki İmam inancına sahip Şiâ dîninin temelini oluşturan geniş hatları ele almakta ve Şiâ ile bütün İslâm mezhep ve fırkalarının İslâm'ın esaslarında birleşmesinin imkânsız olduğunu açıklamaktadır.

خطب الحرمين الشريفين ( تركي )

ترجمة لبعض خطب الحرمين الشريفين إلى اللغة التركية.

Bir Grup Âlim

Muhammed Şahin

http://www.islah.de web sitesi

İsmail Yaşa

Mekke ve Medine'den Hutbeler

Her Cuma günü Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevî'nin minberlerinden okunan hutbelerin Türkçe çevirisidir.

خمس وخمسون وصية من وصايا الرسول صلى الله عليه وسلم ( تركي )

هذه الوصايا الشريفة وإن كانت موجهةً إلى بعض الصحابة إلاّ أنها تشمل كل المسلمين ،وهي تحث على إخلاص العبادة لله سبحانه وتعالى ، وعدم الشرك به، وتُبين ماجاء في فضل التهليل، والسجود لله - عز وجل -، وفضل الصيام والصلاة، وقيام الليل، وفضل طلب العلم، وفضل الصدقة والتسبيح، والحث على رضا الوالدين، ومكارم الأخلاق، وصلة الرحم، وتعاهد ...

Muhammed Şahin

http://www.islah.de web sitesi

Allah Rasûlü -sallallahu aleyhi ve sellem-'den 55 Vasiyet

Rasûlullah -sallalahu aleyhi ve sellem-'in bu değerli tavsiyeleri, bazı sahâbeye yönelik olmakla birlikte bütün müslümanlara yöneliktir.Bu tavsiyeler; her türlü ibâdeti Allah Teâlâ'ya hâlis kılmaya ve O'na ortak koşmamaya teşvik etmenin fazîleti, Lâ ilahe illallah, Allah -azze ve celle-'ye secde etme, oruç, namaz, teheccüd, dînî ilim talep etme, sadaka verme, Allah Teâlâ'yı tesbih etme, ana-babanın rızâsını kazanmaya çalışmaya teşvik etmenin fazîleti, güzel ahlak, sıla-i rahimde bulunma, komşuya iyilikte bulunma, fakir ve yoksullara yedirip içirmenin fazîleti gibi salih amelleri açıklamaktadır.

وسائل الثبات على دين الله ( تركي )

وسائل الثبات على دين الله : فإن الثبات على دين الله - عز وجل - مطلب أساسي لكل مسلم صادق يريد سلوك الصراط المستقيم بعزيمة ورشد، ومن رحمة الله - عز وجل - بنا أن بين لنا في كتابه وعلى لسان نبيه - صلى الله عليه وسلم - وفي سيرته وسائل كثيرة للثبات، وفي هذا الكتاب بيان لبعض هذه الوسائل.

Muhammed Salih el-Muneccid

Muhammed Şahin

http://www.islah.de web sitesi

İsmail Yaşa

Allah'ın Dîninde Kararlılık

Allah'ın dîninde sebât etmek, azimle ve tutarlılıkla sırat-ı müstakim'de yürümek isteyen her sâdık müslüman için en başta gelen bir istektir.Müslümanın, sebâtı sağlayacak sebeplere bugünkü ihtiyacının, selef zamanındaki bir kardeşinin ihtiyacından daha fazla olduğu konusunda hiçbir fikir sahibinin şüphesi yoktur.Zamanın kötülüğü,kardeşliğin azlığı, yardımlaşma ve dayanışmanın zayıflığı nedeniyle bunu gerçekleştirmek için gereken gayret daha büyüktür.

خطوط رئيسية لبعث الأمة الإسلامية ( تركي )

خطوط رئيسية لبعث الأمة الإسلامية: يتحدث هذا الكتاب عن منطلق الأمة الإسلامية للنصر، وأسباب النصر وأسباب هزيمة المسلمين اليوم، والطريق إلى بعث الأمة الإسلامية، ومن هم أعداء الأمة الإسلامية اليوم.

Abdurrahman Abdulhalık

Muhammed Şahin

http://www.islah.de web sitesi

İslâm Ümmetinin Dirilişinde Ana Prensipler

Bu kitap, İslâm ümmetinin nasıl zafere erişebileceğini, zafere erişmesinin sebeplerini, günümüzde müslümanların hezimete uğramalarının sebeplerini, İslâm ümmetinin dirilişine giden yolu ve düşmanlarını açıklamaktadır.

هل المسلم ملزم باتباع مذهب معين من المذاهب الأربعة؟ ( تركي )

هل المسلم ملزم باتباع مذهب معين من المذاهب الأربعة ؟: هذه الرسالة من أنفس ما كُتِبَ عن الإجتهاد والتقليد، وسبب تأليفها هو ما ذكره المؤلف ـ رحمه الله تعالى ـ في مقدّمتها قائلاً: إنه كان ورد علي ّ سؤال من مسلمي اليابان من بلدة ( طوكيو ) و ( أوزاكا ) في الشرق الأقصى؛ حاصله: ما حقيقة دين الإسلام؟ ثم ما معنى المذهب؟ وهل يلزم على من تشرف ...

Muhammed Şahin

http://www.islah.de web sitesi

İslâm'da Mezhep

Bu risâle, ictihad ve taklid konusunda yazılan en değerli kitaplardan birisidir.Kitabın yazılmasının sebebi; yazarın -Allah ona rahmet etsin-, kitabın önsözünde dediği gibi şöyledir: "Bana, Uzakdoğu ülkelerinden Japonya'nın Tokyo ve Osaka şehirlerinde oturan müslümanlar tarafından bir mektup gönderildi. Mektubun özeti şöyleydi: "İslâm nedir? Mezhep ne demektir? İslâm dîniyle şereflenen birisinin dört mezhepten birisine veya başka bir mezhebe girmesi, yani Mâlikî, Hanefî, Şâfiî veya Hanbelî olması gerekir mi, gerekmez mi? Çünkü burada büyük bir ihtilaf ve vahim bir münakaşa başladı.Japon fikir adamlarından birkaç aydın, İslâm dînine girmek ve îmânla müşerref olmak istediklerini Tokyo'daki müslüman cemiyetine bildirdiler.Hindistanlı müslüman bir grup: "Kendilerinin, ümmetin kandili olan Ebu Hanife'nin mezhebini seçmeleri", Endonezyalı bir grup ise; "Şâfiî mezhebini seçmeleri gerektiğini" söylediler. Japonlar, onların bu sözlerini işittiklerinde bu tutumlarına şaşırıp hayret ettiler.Mezhep meselesi onların müslüman olmalarının yolunu tıkadı." İşte bu risâle, bu konuya bir cevap niteliğindedir.

صورتان متضادتان عند أهل السنة والشيعة الإمامية ( تركي )

صورتان متضادتان عند أهل السنة والشيعة الإمامية: يوضح هذا الكتاب بطريقة هادئة وعلمية مخلصة بعيدة كل البعد عن التعصب المذهبي أثر النبي صلى الله عليه وسلم الذي تركه وربى عليه الجيل المبارك ، جيل الصحابة رضي الله عنهم ، وما هو سبب النظرة السلبية المختلفة التي يراها الشيعة بوجه عام وما كتبوه عن ذلك الجيل المتميز الذي شهد بعدالته ...

Ebu'l-Hasen en-Nedevi

Muhammed Şahin

http://www.islah.de web sitesi

İsmail Yaşa

Ehl-i Sünnet ile Şiâ Arasındaki İki Zıt Tablo

Ehl-i Sünnet ile Şiâ Arasındaki İki Zıt Tablo: Bu kitap, sakin, bilimsel ve mezhep taassubundan tamamen uzak bir şekilde, Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'in üzerinde bıraktığı ve terbiye ettiği eseri, mübârek sahâbe neslini açıklamaktadır. Yine, Şiâ'nın genel olarak gördükleri olumsuz farklı bakış açılarının sebebini ve tarih boyunca müslüman ve gayr-i müslim tarihçilerin adâlet ve fazîletlleri hakkında şâhitlik ettikleri bu seçkin nesil hakkında yazmış oldukları şeyleri açıklamaktadır. Ayrıca bu kitap, Şiâ'nın, sahâbe -Allah onlardan râzı olsun- hakkındaki bakışlarının mantıklı ve doğru olup-olmadığına karar vermeyi selim bir basîret sahibi okuyucuya bırakmaktadır.