Abdullah b. Abdulhamid el-Eseri

الإشاعة وأثرها على المجتمع الإسلامي ( تركي )

Abdullah b. Abdulhamid el-Eseri

Guraba Yayınevi

Söylenti ve Yaygaranın İslam Toplumu Üzerindeki Etkisi

Asılsız haberler yaymak, şahıs ve toplumları çürüten ve yıkan en tehlikeli silahlardan birisidir. Bunları yaymak; saf ve fikir birliğini çözüp parçalayacak derecede etkilidir.

الإيمان حقيقته وخوارمه ونواقضه عند أهل السنة والجماعة ( تركي )

في هذا الكتاب اجتهد المؤلف في عرض المسائل على المادة العلمية وعرضها باختصار مع سلامة الأسلوب والعبارة واختيار التبويب المناسب لكي تكون قريبة من مدارك عامة الناس ولا يصعب فهمها عليهم وحتى تكون سبباً لقراءتهم ثم لهدايتهم بإذن الله.

Abdullah b. Abdulhamid el-Eseri

Muhammed Şahin

Guraba Yayınevi

Îmân, Hakikati, Onu Zedeleyen ve Ona Aykırı Olan Şeyler

Bu kitapta îmânla ilgili meselelerin tamamı veya büyük çoğunluğu, her okuyucunun istifade edebileceği kolay ve anlaşılır bir üsİupla, güzel ve ayrıntılı bir düzenleme içinde bir araya getirilmiştir. Bu konuları ilk defa öğrenecek bir kişiye bu kitabı okumak hiç zor gelmeyeceği gibi, bu konuları çok iyi bilen kişi için de kitabın seviyesi düşük değildir.

الصلاة: تعريف - ترغيب - ترهيب ( تركي )

إن للصلاة أهمية كبيرة في الإسلام ولها مكانة لا تعدلها عبادة سواها، وهي عبادة واجبة، وثاني أركان الإسلام بعد الشهادتين، وهي أفضل الأعمال وأحبها إلى الله تعالى، ورفع الله شأنها، وشأن مقيمي الصلاة في القرآن الكريم، وذكر الصلاة خاصة من بين العبادات ووصى بها عباده.

Abdullah b. Abdulhamid el-Eseri

Muhammed Şahin

Guraba Yayınevi

Ahmet Yıldız

Namaz, fazîleti ve kılınma şekli

Namazın, İslâm’da büyük bir önemi ve hiçbir ibadetin ona denk olmadığı, bir mevkii vardır. O, farz kılınan ilk ibadettir. Tevhidden sonra, İslâm’ın en ِönemli esasıdır. Amellerin en faziletlisi ve Allah tarafından en çok sevilenidir.Allah, Kitab’ında onun şanını yüceltmiş, onu ve onu kılanları şereflendirmiştir.Diğer ibadetler arasında özellikle onu zikretmiş, kullarına onu tavsiye etmiştir.

أركان الإيمان ( تركي )

يبين المؤلف في هذا الكتاب أركان الإيمان بأدلة من الكتاب والسنة.

Abdullah b. Abdulhamid el-Eseri

Muhammed Şahin

Guraba Yayınevi

Îmân Esasları

Yazar, bu kitapta îmân esaslarını, Kur'an ve sünnetten delillerle açıklamaktadır.